بکینگ پودر و جوش شیرین هر دو موادی ورآورنده و پف کننده خمیر هستند که در پخت و پز انواع نان ها و مواد غذایی دیگر مورد استفاده قرار میگیرند

جوش شیرین چیست؟ 

جوش شیرین یک ماده ورآورنده یا افزاینده حجم است که در محصولات غذایی پخته شده مانند انواع نان و کیک و کلوچه استفاده می شود. جوش شیرین رسماً به عنوان بی کربنات سدیم شناخته می شود. این یک پودر کریستالی سفید است که به طور طبیعی قلیایی یا اساسی است.

بکینگ پودر چیست؟

برخلاف جوش شیرین، بکینگ پودر یا بیکینگ پودر یک ماده ترکیبی کامل است. به این معنی که به تنهایی هم پایه و قلیایی است (بی کربنات سدیم) و هم اسید مورد نیاز برای ورآمدن محصول را دارد

تفات و فرق بکینگ پودر و جوش شیرین چیست و هر کدام چه کاربردی دارند؟

جوش شیرین در دستور العمل هایی استفاده می شود که یک ماده اسیدی مانند خامه، کره دوغ یا آب مرکبات. اسیدی نیز شامل آن است. برعکس، پودر بیکینگ معمولاً وقتی استفاده می شود که مواد بکار رفته در دستور پخت ، خاصیت اسیدی ندارد. زیرا از قبل به این پودر خاصیت اسیدی نیز اصافه شده و میتواند به صورت خود به خود واکنش نشان داده و کربن دی اکسید آزاد کند.

استفاده از بیکینگ پودر به جای جوش شیرین

اگرچه جایگزینی بیکینگ پودر با جوش شیرین به طور گسترده توصیه نمی شود، اما اگر در مضیقه هستید و دسترسی به جوش شیرین ندارید میتوانید با وجود تفاوت بین بکینگ پودر و جوش شیرین از پودر بیکینگ استفاده کنید. تعویض این دو در چنین شرایطی به مواد و شرایط خاصی نیاز ندارد.

با این حال، جوش شیرین بسیار قوی تر از پودر بیکینگ است. بنابراین ، شما به احتمال زیاد به ۳ برابر بیشتر پودر بیکینگ برای جایگزینی جوش شیرین نیاز دارید. همچنین ، این جایگزینی ممکن است باعث شود محصول نهایی شما طعم و مزه مواد شیمیایی یا تلخی داشته باشد.

استفاده از جوش شیرین به جای بکینگ پودر

اگر دستور العمل پخت شما حاوی بکینگ پودر است اما شما هیچ دسترسی به آن ندارید میتوانید ازجوش شیرین استفاده کنید اما دقت کنید که به برخی شرایط و مواد اضافی دیگر نیاز پیدا خواهید کرد. از آنجا که جوش شیرین فاقد خاصیت اسیدی است (که پودر بیکینگ دارد) برای فعال کردن جوش شیرین حتما باید یک ماده اسیدی مانند خامه، دوغ یا ماست اضافه کنید

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر مواد شیمیایی یا غذایی مثل شیرین کننده های مصنوعی ( آسپارتام ، سوکرالوز) ، اسید های آلی ( اسید استیک و) کربنات ها ( کربنات پتاسیم و.) نیز می توانی به سایت جهان شیمی مراجعه کنید.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها