یک ظرف از بستنی، یک تیوب خمیردندان، برخی از مواد شوینده  و اشک‌های مصنوعی، همه بر صمغ مصنوعی کربوکسی متیل سلو  یا سی ام سی تکیه می‌کنند.

سی ام سی یا ثعلب برای تولید خامه و بستنی و سس مایونز کاربرد دارد.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) کربوکسی متیل سلو را به عنوان یک ماده غذایی سالم و امن (GRAS) معرفی کرده است.

خواص فیزیکی کربوکسی متیل سلو :

این ماده در حالت خشک، یک پودر سفید یا کمی زرد، یا خاکستری است و هیچ بو و مزه‌ای ندارد و به راحتی در آب حل می‌شود.

یکی از خواص کربوکسی متیل سلو ؛  هیگروسکوپیک است به این معنی که رطوبت را جذب می‌کند.

خواص هیگروسکوپی آن باعث شده که به عنوان یک ماده افزودنی مواد غذایی و دارویی استفاده شود.

سی ام سی به بعضی از محصولات به عنوان کربوکسی متیل سلو یا سی ام سی یا ثعلب خوراکی و غذایی و به برخی دیگر به عنوان پخش‌کننده اضافه می‌شود.

تولیدکنندگان مقدار این ماده که به مواد غذایی و دارویی اضافه می‌شود را به صورت دقیق کنترل می‌کنند.

این ماده به عنوان یک قوام دهنده باعث می‌شود که مواد تشکیل‌دهنده به طور مساوی در همه جا مخلوط و پراکنده شوند.

این ویژگی کمک می‌کند تا جامدات در مایعات معلق شود و در واقع به عنوان امولسیفایر عمل می‌کند و مانع از جدایی لوسیون­ها و کرم‌ها می‌شود.

افزودن سی ام سی به مایعات، ویسکوزیته مایع را تغییر می‌دهد.

مولکول‌های این ماده معمولاً به یکدیگر متصل می‌شوند اما بعد از فشار آب، باعث شکستن پیوند آن می‌شود.

ویسکوزیته یا مقاومت در برابر بلند شدن مایع، بستگی به مقدار کربوکسی متیل سلو اضافه‌شده دارد

نکته : 

سی ام سی می‌تواند بستنی را از جداسازی نگه دارد.

این ماده همچنین می‌تواند به عنوان عامل فشرده‌سازی ، امولسیفایر ، عامل تقویت‌کننده ، عامل ژل کنندگی ، عامل تولید لعاب ، روان کننده و قوام دهنده به مواد غذایی اضافه شود.

گاهی اوقات از کربوکسی متیل سلو برای ساخت کیسه‌های یخ قابل استفاده مجدد استفاده می‌شود.

هنگام ترکیب شدن با آب و مواد دیگر مانند پروپیلن گلیکول ، کربوکسی متیل سلو یک مخلوط یوتکتیک را تشکیل می‌دهد – مخلوطی که دمای انجماد آن کمتر از هر یک از اجزای مخلوط است.

برای آشنایی با سایر مواد شیمیایی مورد استفاده در مواد غذایی مثل شیرین کننده های مصنوعی(آسپارتام،سوکرالوز)،اسیدهای آلی (اسید سیتریک) ، کربنات ها فسفات ها و می توانید به سایت جهان شیمی مراجعه کنید.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها