آسه سولفام کا یک شیرین کننده مصنوعی میباشد. شیرینی آن تقریباً ۲۰۰ برابر ساکاروز است و پروفیل شیرینی آن مشابه با ساکاروز است.

زمانی که همراه با سوربیتول استفاده گردد شیرینی اولیه و طعم را بهبود می دهد.

به حرارت مقاوم است و پس طعم نامطلوب (aftertaste) ندارد.

استفاده از  آسه سولفام کا در پودرهای نوشابه، ژله ها، پودینگ ، شکلات و آدامس مجاز می باشد.

آسپارتام (Aspartame) :

شیرین کننده مصنوعی میباشد. نام شیمیایی آن ۳- آمینو – N (دکربوکسی فنیل) ساکسییک اسید متیل استر می باشد.

پودر کریستال آن سفید و بی بو می باشد و تقریباً ۲۰۰ برابر شیرین تر از ساکاروز است. استفاده از آن در بسیاری کشورها مجاز است.

اولین نوشابه‌های رژیمی در سال ۱۹۸۲به بازار جهانی معرفی شدند. به طور معمول در این نوشیدنی‌ها به جای شکر از آسپارتام و آسه سولفام استفاده می‌شود. آسپارتام و آسه سولفام یک شیرین‌کننده غیرساکاریدی است که امروزه با نام‌های تجاری مختلف در بیش از ۶۰۰۰محصول مختلف در کشور استفاده می‌شود.

آسپارتام در سال ۱۹۶۵توسط جیمز شلاتر و به صورت کاملا اتفاقی در طی تحقیقاتی برای ابداع داروی ضد زخم معده کشف شد!بی ‌خطر بودن آسپارتام در سال ۱۹۷۴توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید شد و از آن زمان مصرف آن در کشورهای مختلف رو به فزونی نهاد.

میزان حداکثری تایید شده برای مصرف روزانه آسپارتام و اس سولفام عددی بسیار بالاتر از میزان آسپارتام و آس سولفام موجود در نوشابه‌های رژیمی است.گرچه از نظر محتوای قندی، نوشابه‌های رژیمی گزینه مناسبی به شمار می‌روند اما مصرف آنها به مقدار زیاد توصیه نمی‌شود.

وجود اسید فسفریک و گازکربنیک در این نوشابه‌ها، همانند نوشابه‌های معمولی مانع از جذب عناصر حیاتی مانند کلسیم، پتاسیم، روی، منیزیم و آهن می‌گردد. همچنین شرایط نگهداری نوشابه‌های رژیمی (در داخل یخچال) در حفظ سلامت آنها بسیار مهم است .

آیا آسپارتام امن است؟

پس از بررسی مطالعات علمی روی مواد شیمیایی ، اداره غذا و داروی آمریکا  (FDA) در سال ۱۹۸۱ تعیین کرد که آسپارتام برای استفاده در غذاها امن است.

مطالعات بالینی دقیق نشان می دهد که آسپارتام آلرژی زا نیست .

با این حال، برخی از افراد مبتلا به بیماری ژنتیکی فنیل کتونوری هستند و ن باردار با هیپر فنیل آلانین (سطح بالایی از فنیل آلانین در خون) با آسپارتام مشکل دارند بنابراین، FDA تصریح کرده است که تمام محصولات حاوی آسپارتام باید دارای برچسب هشدار دهنده به فنیل کتونوری باشند که شیرین کننده حاوی فنیل آلانین است 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها